RECEPT FRÅN HJ

Smörgåstårta med rökt skinka och lax

Får vi fresta med en smarrig smörgåstårta? Den här fyller vi med skinka, lax och räkor!

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • bordsmargarin
  • Lager 1:

  • 0.5 dl crème fraîche
  • 3 dl ost smakrik, riven
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 100 g skinka rökt
  • 2 st tomater
  • Lager 2:

  • 1 dl keso
  • 2 msk hovmästarsås
  • 150 g kallrökt lax
  • Garnera med:

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 msk ketchup
  • 1 dl hackad dill
  • salt peppar
  • salladsblad
  • 5 st körsbärstomater
  • 10 cm gurka
  • 200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
  • 4 st hårdkokta ägg
  • dill
  • citron
  • 10 st oliver pimentofyllda

Gör så här

1

Bred margarin på brödskivorna och kantskär dem. Lägg tre brödskivor bredvid varandra på ett fat eller skärbräda.

2

Lager 1: Blanda crème fraiche, ost och örtsalt, och bred över brödskivorna. Lägg på strimlad skinka och skivade tomater. Lägg på ett lager bröd i motsatt riktning.

3

Lager 2: Mosa samman keso och hovmästarsås. Rör i finhackad lax och bred över bröden. Lägg på de sista brödskivorna i samma riktning som det första lagret.

4

Vispa grädden och blanda med ketchup och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred runt om och på tårtan. Tryck fast salladsblad på sidorna och garnera med hackade tomater, tunt skivad gurka, räkor, skivade ägg, dill, citronskivor och oliver. Låt tårtan stå och dra ett par timmar innan servering.


Recept