Smörgåstårta med lax, kräftstjärtar och sparris

Du behöver 6 skiva landgångsbröd Fyllning: 2 st morötter 1 st äpple 3 st salladslökar 2 st kräftstjärtar 340 g 250 g keso 1 dl...

Du behöver

  • 6 skiva landgångsbröd

Fyllning:

2 st morötter
1 st äpple
3 st salladslökar
2 st kräftstjärtar 340 g
250 g keso
1 dl majonnäs
100 g philadelphiaost
2 msk hackad dill
salt och peppar

Garnera med:

250 g kesella 10%
2.5 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
0.5 st citron rivet skal
salt och peppar
1 st påse babyspenat
20 st sparris kokta stjälkar
5 st lax stora skivor kallrökt
20 st cocktailtomater
citronskivor
dill

Gör så här

1
Fyllning: Skala och grovriv morötterna. Skala och tärna äpplet. Skiva salladslöken. Blanda ca 250 g av kräftstjärtarna (spara resten till garnering) med keso, majonnäs, philadelphiaost, morötter, äpple, salladslök och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

2
Kantskär landgångsbröden. Lägg två landgångsbröd efter varandra på ett långt fat. Bred hälften av fyllningen på brödskivorna. Lägg två brödskivor ovanpå, men lägg den ena skivan i mitten över skarven. Dela den andra skivan och lägg vid ändarna, som när man lägger tegel. På så sätt håller tårtan ihop bättre. Lägg på resten av fyllningen och resterande brödskivor.

3
Garnering: Blanda kesella, crème fraiche och majonnäs till en kräm. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Bred krämen över hela tårtan. Så här långt kan du förbereda. Täck tårtan med plastfolie och låt stå i kylen, gärna några timmar eller till nästa dag.

4
Koka sparrisen och låt svalna. Garnera tårtans sidor med sköljda babyspenatblad. Dela laxskivorna på mitten och rulla i hop dem. Lägg rullarna med jämna mellanrum tvärs över tårtan. Lägg sparrisknoppar mellan laxrullarna. Fördela kräftstjärtarna längs med mitten över lax och sparris. Dela tomaterna och lägg dem längs kanterna på fatet. Avsluta med citronskivor och dill.

Scroll to Top