8 portioner
Du behöver
- 6 skivor landgångsbröd
- 11 skivor kavring
- bordsmargarin
Fyllning 1
½ grillad kyckling
140 g bacon
1 tomat
1 avokado
1.5 dl crème fraîche
2 msk senap
salt och peppar
Fyllning 2
1 äpple
2 dl riven ost
0.5 dl majonnäs
1 dl kesella
Garnering
2.5 dl crème fraîche
1 kruka persilja
10 skivor pastrami
10 skivor rostbiff
en fjärdedels melon
1 kiwi
12 små tomater i olika färger
10 skivor salami
20 vindruvor
Gör så här
Fyllning 1: Rensa kycklingköttet från ben och skinn och strimla det fint. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och svalna.
Hacka tomaten. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Hacka fruktköttet. Blanda crème fraiche och senap och rör i kyckling, bacon, tomat och avokado. Smaka av med salt och peppar.
Fyllning 2: Skala och riv äpplet och krama ur vätskan. Blanda med ost, majonnäs och kesella. Smaka av med salt och peppar.
Kantskär brödskivorna och bred på bordsmargarin. Lägg 3 landgångsbröd bredvid varandra och lägg på fyllning 1.
Lägg på kavringskivor så att det täcker och bred på fyllning 2. Avsluta med landgångsbröd.
Garnering: Bred crème fraiche runt om och ovanpå tårtan. Hacka persiljan – spara lite till toppen – och lägg på kanterna.
Rulla pastrami och rostbiff fint och lägg varannan rulle runt om hela tårtan. Klyfta melonen och skiva kiwin. Dela tomaterna. Lägg melon, kiwi och tomater mellan köttrullarna.
Lägg salamin i mitten tillsammans med delade vindruvor. Avsluta med persilja.