RECEPT FRÅN HJ

Smördegssnurror med nässlor

Gott drinktilltugg som är enkelt att göra.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
25 stycken

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • Fyllning:

  • 4 dl nässlor
  • 1 st rödlök
  • 1 msk smör
  • 125 g ansjovisfiléer en burk
  • 2 msk crème fraîche
  • peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Fyllning: Skölj nässlorna väl och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och nässlor i smör i stekpanna. Blanda i hackad ansjovis och crème fraiche. Krydda med peppar.

2

Rulla ut smördegen och bred på nässelfyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Lägg snurrorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.


Kommentar:
Gott drinktilltugg som är enkelt att göra.

Recept