RECEPT FRÅN
Smördegssnurror med nässlor
Gott drinktilltugg som är enkelt att göra.
Av Kerstin Svensson. Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
25 stycken
Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 4 dl nässlor
- 1 st rödlök
- 1 msk smör
- 125 g ansjovisfiléer en burk
- 2 msk crème fraîche
- peppar
Fyllning:
Ugn: 200°
Gör så här
1
Fyllning: Skölj nässlorna väl och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och nässlor i smör i stekpanna. Blanda i hackad ansjovis och crème fraiche. Krydda med peppar.
2
Rulla ut smördegen och bred på nässelfyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Lägg snurrorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Kommentar:
Gott drinktilltugg som är enkelt att göra.
Gott drinktilltugg som är enkelt att göra.