RECEPT FRÅN HJ

Smördegspuffar med spenat och chèvre

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • 25 g smält smör
  • 200 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • salt peppar
  • 150 g chèvre
  • 2 krm Chili explosion (kryddblandning)
  • Pensla med:

  • 1 st ägg
  • Garnera med:

  • sesamfrön
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen på papperet. Pensla ytan med smält smör.
2
Fräs spenaten i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Låt spenaten svalna i en trådsil. Krama ur vätskan. Fördela spenaten längs långsidan på smördegsplattan. Skär bort kanten på chèvren och bryt små bitar över spenaten. Krydda med Chili explosion.
3
3. Rulla ihop smördegen från långsidan till en rulle. Skär rullen i ca 2 1/2 cm breda bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägget i en skål och pensla ytan på rullarna. Garnera med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Recept