Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
- 25 g smält smör
- 200 g bladspenat
- 1 msk smör
- salt peppar
- 150 g chèvre
- 2 krm Chili explosion (kryddblandning)
Pensla med:
1 st ägg
Garnera med:
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen på papperet. Pensla ytan med smält smör.
2
Fräs spenaten i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Låt spenaten svalna i en trådsil. Krama ur vätskan. Fördela spenaten längs långsidan på smördegsplattan. Skär bort kanten på chèvren och bryt små bitar över spenaten. Krydda med Chili explosion.
3
3. Rulla ihop smördegen från långsidan till en rulle. Skär rullen i ca 2 1/2 cm breda bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägget i en skål och pensla ytan på rullarna. Garnera med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.