Smördegspuffar med spenat och chèvre

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 250 g 25 g smält smör 200 g bladspenat 1 msk smör salt peppar 150 g chèvre 2...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • 25 g smält smör
  • 200 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • salt peppar
  • 150 g chèvre
  • 2 krm Chili explosion (kryddblandning)

Pensla med:

1 st ägg

Garnera med:

sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen på papperet. Pensla ytan med smält smör.

2
Fräs spenaten i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Låt spenaten svalna i en trådsil. Krama ur vätskan. Fördela spenaten längs långsidan på smördegsplattan. Skär bort kanten på chèvren och bryt små bitar över spenaten. Krydda med Chili explosion.

3
3. Rulla ihop smördegen från långsidan till en rulle. Skär rullen i ca 2 1/2 cm breda bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägget i en skål och pensla ytan på rullarna. Garnera med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Scroll to Top