RECEPT FRÅN HJ

Smördegspastejer med räkor

Räkpastejerna blir en fin förrätt och kan ätas både varma och kalla. Sambal oelek och västerbottensost sätter ordentligt med smak på de små pajerna.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 500 g oskalade räkor
  • Äggstanning

  • 2 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad dill
  • Garnering

  • 2 msk finhackad dill
  • dillvippor
  • citronskal
  • ärtskott
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen plant. Sporra eller skär ut 12 rutor, ca 8,5 cm i diameter. Lägg dem i folieformar.

2

Nagga smördegen med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

3

Skala räkorna. Ta undan några räkor till garnering och fördela resten i formarna.

4

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll stanningen över fyllningen.

5

Grädda i ugnens mitt i 15–20 minuter. Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar.

6

Garnering: Blanda resterande räkor med hackad dill och lägg på pastejerna. Toppa med dillvippor, citronskal och ärtskott.


Recept