Smördegskuvert med sparris och salami

Smördegskuverten med salami och sparris är lika goda varma som kalla. Därför passar de utmärkt att ta med sig på picknick eller utflykt.

6 stycken

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 18 gröna sparrisstjälkar
  • 12 salamiskivor
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1 uppvispat ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen i en långpanna med bakplåtspapper.

2

Bryt av basen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och torka av stjälkarna.

3

Dela smördegen i 6 rutor. Lägg salamiskivorna på mitten. Lägg sparrisen diagonalt på rutorna och strö över riven ost. Vik över de två övriga hörnorna. Fäst med lite vatten på mitten. Pensla med ägg.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter.

Scroll to Top