RECEPT FRÅN HJ

Smördegskringlor med skinka

Du kan även göra ett ­vegetariskt alternativ till smördegskringlorna. Ersätt till exempel skinkan med pesto.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 150 g finstrimlad skinka
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Garnera med

  • kryddgrönt
  • granatäppelkärnor
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skinkan utan att den tar färg.

2

Skala och finhacka löken och låt den steka med ett par minuter. Låt allt rinna av på hushållspapper.

3

Rulla ut smördegen. Pensla plattan med ett uppvispat ägg men spara lite till senare. Bred ut skink- och lökfräset och strö över örterna. Strö över ost.

4

Rulla ihop smördegen från båda lång­sidorna så att rullarna möts på mitten. Skär

5

i skivor och lägg på en bakplåtspapperskläd plåt. Pensla med resterande uppvispat ägg.

6

Grädda i ugnens mitt 15–20 minuter eller tills kringlorna fått fin färg. Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor.


Recept