Smördegshjärtan med apelsinfyllning

Spröda hjärtan med syrlig apelsinfyllning.

Du behöver

  • 1 pkt färdig smördeg 275 g
  • 1 st äggula
  • 1 msk socker

Apelsinmousse

2.5 st gelatinblad
3 st blodapelsiner
0.5 st citron
2 st äggulor
125 g socker
100 g crème fraîche
1.5 dl vispgrädde

Garnera med

frystorkade hallon

Ugn: 200º

Gör så här

1

Sporra ut 12 hjärtan, ca 9 cm i diameter, ur smördegen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg och låt torka i 5 minuter. Pensla igen och strö lite socker ovanpå.

2

Baka i ugn i 12–15 minuter. Kakorna ska bli gyllene. Låt svalna.

3

Mousse: Blötlägg gelatinbladen i en skål kallt vatten i 5 minuter. Riv apelsiner och citron fint till 1 msk apelsinskal och ½ tsk citronskal. Pressa frukterna. Häll 1 ½ dl apelsinsaft och 1 msk citronsaft i en kastrull. Krama ur gelatinet och smält det med saften på svag värme.

4

Vispa äggulor, apelsin-skal, citronskal och socker i ca 5 minuter till en tjock och luftig kräm. Rör ner gelatinblandningen i äggkrämen. Låt stå kallt i 45–60 minuter. Rör om 2–3 gånger under tiden.

5

Vispa crème fraiche och grädde till en luftig kräm och vänd ner den i äggkrämen. Låt stå i kylen ca 1 timme.

6

Häll moussen i en spritspåse med tyll. Spritsa tre toppar på åtta av hjärtana. Lägg samman två och två. Spara de sista fyra hjärtana och lägg som lock. Garnera med frystorkade hallon.

Scroll to Top