Smördegsflarn toppat med potatis, picklad lök och ansjovis

Du behöver kyld smördeg uppvispat ägg Topping 2 dl crème fraîche 0.5 dl klippt gräslök 2 msk hackad dill 2 dl riven lagrad ost 400...

Du behöver

  • kyld smördeg
  • uppvispat ägg

Topping

2 dl crème fraîche
0.5 dl klippt gräslök
2 msk hackad dill
2 dl riven lagrad ost
400 g kokt kall färskpotatis
200 g ansjovisfiléer

Gör så här

1

Ugn: 225 grader. Placera smördegsbottnen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vik upp en kant runt om hela flarnet och tryck till lite så att den blir stadig. Nagga flarnet med en gaffel. Pensla kanten med ett uppvispat ägg.

2

Blanda samman crème fraiche med hackade örter. Bred ut blandningen på flarnet och strö över riven ost.

3

Skiva potatisen tunt och lägg på flarnet. Låt ansjovisen rinna av och placera ut på flarnet. Grädda strax under ugnens mitt i ugnens mitt i ca 15 minuter eller tills flarnet fått fin färg. Tag ut.

4

Garnera med kryddgrönt och toppa med lite picklad röd lök. Vid serveringen, skär snibbar eller låt gästerna själva skära sin egen bit.


Kommentar:
Både överraskande och gott med ostkräm, ansjovis och potatis.

Scroll to Top