RECEPT FRÅN HJ

Smördegsflarn med lax och senapskräm

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
16 bitar

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 1 st äggula
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad dill
  • 150 g kallrökt lax
  • Inlagda senapsfrön:

  • 4 msk senapsfrö gula och bruna
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • Garnera med:

  • krasse
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Inlagda senapsfrön: Koka upp vatten, vinäger, socker och salt och lägg i senapsfrö. Småkoka i 40 minuter och låt kallna.

2

Rulla ut smördegen och skär den i 16 lika stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggula. Strö över sesamfrön och grädda i 8 minuter tills de fått fin färg.

3

Blanda crème fraiche med senapssorterna och dill. Bred på smördegsbitarna och toppa med lax, senapsfrö och krasse. Servera direkt.


Kommentar:
Frasig smördeg med lax får fylligare smak av två sorters senap och inlagda senapsfrön.

Recept