Smördegsbakelse med ansjovis

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg Fyllning: 6 st champinjoner 1 st gul lök 2 msk smör 1 st ansjovisfilé 125 g 3 st...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg

Fyllning:

6 st champinjoner
1 st gul lök
2 msk smör
1 st ansjovisfilé 125 g
3 st ägg kokta
0.5 dl dill hackad och persilja
salt svartpeppar
1 st ägg vispat

Garnera med:

2 dl prästost finriven lagrad
3 msk pinjekärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fyllning: Fräs hackade champinjoner och hackad lök i en stekpanna med smör tills vätskan ångat bort och blandningen fått lite färg. Låt svalna.

2
Häll av spadet från ansjovisen och hacka ansjovisfiléerna fint. Blanda ner ansjovis, hackade ägg, dill och persilja i svamp- och lökblandningen. Smaka av med salt och peppar.

3
Rulla ut smördegsrullen på en skärbräda. Bred ut fyllningen på smördegen och rulla ihop den som en rulltårta från långsidan.

4
Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost och pinjekärnor.

5
Grädda bakelserna mitt i ugnen, ca 10 minuter tills de får en fin färg. Låt svalna på galler, men servera dem gärna lite ljumma.

Scroll to Top