Smögenbakelse II

Du behöver 24 st formbrödsskivor vita Fyllning: 150 g mjukost eller färskost 0.5 dl hackad dill 1.5 msk riven pepparrot 1 krm salt 200 g...

Du behöver

  • 24 st formbrödsskivor vita

Fyllning:

150 g mjukost eller färskost
0.5 dl hackad dill
1.5 msk riven pepparrot
1 krm salt
200 g räkor som skalas och hackas

Garnering:

2 dl örter crème fraiche med franska
räkor ca 300 g som skalas
blå druvor
hackad dill

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Ta med ett runt mått ut rundlar av brödet, ca 8 cm i diameter.

2
Blanda alla ingredienserna till fyllningen och smaka av.

3
Lägg ihop fyra och fyra brödskivor med fyllning mellan. Bred crème fraiche ovanpå och runt om. Garnera som på bilden och ställ bakelserna kallt, tills de ska ätas.


Kommentar:
Använd gärna ett dricksglas att ta ut rundlarna med. Du kan byta ut räkorna mot kräftstjärtar eller krabbpinnar. I stället för crème fraiche med franska örter kan du ta vanlig crème fraiche och blanda med kryddörter efter egen smak.

Scroll to Top