Smakrika nötgifflar

Du behöver 6.5 dl vetemjöl 1 msk strösocker 0.5 tsk salt 125 g smör 2 dl mjölk 25 g jäst Fyllning: 1.5 dl hasselnötskärnor 125...

Du behöver

  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst

Fyllning:

1.5 dl hasselnötskärnor
125 g smör
2 msk vetemjöl
0.75 dl strösocker

Pensla med:

st ägg

Ugn: 175°/250°

Gör så här

1

Blanda 6 dl av mjölet, socker och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Rör ut jästen i mjölken och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt i 1 timme.

2

Fyllning: Rosta hasselnötterna i ugnen 175° i 10 minuter. Gnugga av skalet i en handduk. Hacka nötterna fint. Rör samman hackade nötter, smör, mjöl och socker.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en rundel och sporra ut 8 trekanter.

4

Lägg en klick fyllning på den breda delen och rulla ihop mot mitten. Lägg gifflarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.

5

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på hackade nötter. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter i 250°.


Kommentar:
Goda gifflar med nötfyllning. Rostade hasselnötter ger extra smak.

Scroll to Top