Du behöver
- 25 g jäst
- 4 dl vatten 37°
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 9 dl vetemjöl cirka
Fyllning:
50 g smör
vitlöksklyfta
0.5 dl hackad dill
Ugn: 250°
Gör så här
Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten 37° och vispa tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen med maskin i 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 bitar. Rulla bullar och lägg dem i formar, gärna i muffinsbleck. Skär ett kryss i varje bulle och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda i pressad vitlök och pensla bullarna med smöret. Strö över dill och salt och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.