Små vitlöksbröd

Baka gärna bullarna i god tid. Bara att ta fram ur frysen och värma på i ugnen precis innan gästerna kommer.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten 37°
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl cirka

Fyllning:

50 g smör
vitlöksklyfta
0.5 dl hackad dill

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten 37° och vispa tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen med maskin i 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 bitar. Rulla bullar och lägg dem i formar, gärna i muffinsbleck. Skär ett kryss i varje bulle och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

3

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i pressad vitlök och pensla bullarna med smöret. Strö över dill och salt och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Scroll to Top