Små tomatpajer med spetskål

Du behöver Pajdeg 175 g vetemjöl 100 g smör 1 dl sesamfrö salt äggula 1 msk kallt vatten Fyllning vårlökar 250 g skivad spetskål ägg...

Du behöver

Pajdeg

175 g vetemjöl
100 g smör
1 dl sesamfrö
salt
äggula
1 msk kallt vatten

Fyllning

vårlökar
250 g skivad spetskål
ägg
100 g cheddar
svartpeppar
körsbärstomater
1 tsk torkad oregano
150 g keso
salt
svartpeppar

Gör så här

1

Ugn 180 grader. Fördela degen i 4-6 små pajformar. Förbaka i 10 minuter.

2

Skär vårlöken i tunna skivor. Koka upp och sjud kålen i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

3

Vispa ägg, keso, ost, salt och peppar. Blanda ner de kokta grönsakerna. Fördela tomaterna i pajen. Strö över oregano. Baka pajerna i ca 30 minuter eller tills de gyllene och färdiga.

Scroll to Top