Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 1 st gul lök finhackad
- 2 msk smör
- 300 g nötfärs
- 100 g fläskfärs
- 1 st ägg
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Sås:
steksky + 2 dl vatten
1 msk kalvfond konc
2 dl grädde
1 msk imperial soy Mrs Cheng
2 msk idealmjöl
salt vitpeppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla i grädden, ca 10 minuter. Bryn löken lätt i smör i en stekpanna. Låt den svalna och blanda sedan med ströbrödsblandningen. Tillsätt färserna, ägg, kalvfond, salt och peppar. Rör till en smidig smet.
2
Forma små runda köttbullar med oljade händer. Lägg köttbullarna på ett smörpapper.
3
Stek köttbullarna i omgångar i en stekpanna och skaka pannan så att de blir runda. Stek dem ca 3 minuter. Ta upp kött bullarna och håll dem varma under folie.
4
Skölj ur pannan med vatten och sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt kalvfond, grädde, soja och idealmjöl. Vispa och låt såsen koka 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera köttbullarna med sås, kokt potatis, inlagd gurka och lingonsylt.