Små smarriga sparrispajer

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk crème fraîche Fyllning: 2 dl hollandaisesås t ex Erik Lallerstedts 0.5 dl grädde 3...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk crème fraîche

Fyllning:

2 dl hollandaisesås t ex Erik Lallerstedts
0.5 dl grädde
3 st ägg
250 g grön sparris
1.5 dl parmesanost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjöl och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i sex pajformar med löstagbar kant. Plasta och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalen, ca 8 minuter i mitten av ugnen.

3
Vispa samman kyld hollandaise, grädde och ägg i en skål. Förväll sparrisen 3 minuter i en kastrull med kokande lättsaltat vatten. Häll av vattnet och kyl sparrisen med kallt vatten.

4
Skär av knopparna och spara dem. Skär resten av stjälkarna i centimeterlånga bitar och lägg i pajskalen.

5
Häll över ägghollandaisen och toppa med sparrisknoppar och riven parmesan. Grädda pajerna i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills de stannat och har vacker färg.

Scroll to Top