RECEPT FRÅN HJ

Små pinjenöts- och ostpajer

Foto: Karin Mönefors

Okänd
14 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 70 g pinjenötter
  • 50 g smör
  • 1.75 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:

  • 2 st stjälkar selleri
  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g blåmögelost
  • salt svartpeppar
  • Garnera med:

  • fikonmarmelad
  • Ugn:175º

Gör så här

1
Lägg nötter, smör och vetemjöl i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa och tillsätt vatten. Kör till en boll bildas. Ev behövs lite mer mjöl.
2
Forma degen till en rulle och dela den i 14 bitar. Tryck ut bitarna i formarna och låt dem stå i kylen i 10 minuter.
3
Fyllning: Skiva sellerin och förväll den i en skål med 2 msk vatten i mikron, ca 1 1/2 minut på full effekt. Sila bort vattnet, spola sellerin i kallt vatten och låt den rinna av. Fördela sellerin i formarna.
4
Mixa ägg, grädde, ost, salt och peppar i en bunke och skeda över sellerin i formarna. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Låt pajerna svalna något innan de tas ur formarna och läggs upp på serveringsfat. Garnera med fikonmarmelad.

Recept