RECEPT FRÅN
Små pinjenöts- och ostpajer
Foto: Karin Mönefors
Okänd
14 stycken
Du behöver
- 70 g pinjenötter
- 50 g smör
- 1.75 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
- 2 st stjälkar selleri
- 2 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 100 g blåmögelost
- salt svartpeppar
- fikonmarmelad
Pajdeg:
Fyllning:
Garnera med:
Ugn:175º
Gör så här
1
Lägg nötter, smör och vetemjöl i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa och tillsätt vatten. Kör till en boll bildas. Ev behövs lite mer mjöl.
2
Forma degen till en rulle och dela den i 14 bitar. Tryck ut bitarna i formarna och låt dem stå i kylen i 10 minuter.
3
Fyllning: Skiva sellerin och förväll den i en skål med 2 msk vatten i mikron, ca 1 1/2 minut på full effekt. Sila bort vattnet, spola sellerin i kallt vatten och låt den rinna av. Fördela sellerin i formarna.
4
Mixa ägg, grädde, ost, salt och peppar i en bunke och skeda över sellerin i formarna. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Låt pajerna svalna något innan de tas ur formarna och läggs upp på serveringsfat. Garnera med fikonmarmelad.