Små pinjenöts- och ostpajer

Du behöver Pajdeg: 70 g pinjenötter 50 g smör 1.75 dl vetemjöl 1 msk vatten Fyllning: 2 st stjälkar selleri 2 st ägg 1 dl...

Du behöver

Pajdeg:

70 g pinjenötter
50 g smör
1.75 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:

2 st stjälkar selleri
2 st ägg
1 dl vispgrädde
100 g blåmögelost
salt svartpeppar

Garnera med:

fikonmarmelad

Ugn:175º

Gör så här

1
Lägg nötter, smör och vetemjöl i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa och tillsätt vatten. Kör till en boll bildas. Ev behövs lite mer mjöl.

2
Forma degen till en rulle och dela den i 14 bitar. Tryck ut bitarna i formarna och låt dem stå i kylen i 10 minuter.

3
Fyllning: Skiva sellerin och förväll den i en skål med 2 msk vatten i mikron, ca 1 1/2 minut på full effekt. Sila bort vattnet, spola sellerin i kallt vatten och låt den rinna av. Fördela sellerin i formarna.

4
Mixa ägg, grädde, ost, salt och peppar i en bunke och skeda över sellerin i formarna. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Låt pajerna svalna något innan de tas ur formarna och läggs upp på serveringsfat. Garnera med fikonmarmelad.

Scroll to Top