Små ostpajer

Toppa ostpajerna med t ex skaldjur om de ska bjudas till fisksoppa. Välj hackad paprika till vegetariska soppor eller köttsoppor och lite kryddgrönt till kött- och fågelsoppa.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 125 g margarin
  • 1.5 msk kallt vatten

Fyllning:

3 st ägg
3 dl mjölk
50 g ädelost
2 msk philadelphiaost
2 dl ost riven lagrad
0.5 tsk salt
peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och tomatpuré. Arbeta snabbt samman det till en deg.

2
Tryck ut degen i 8 små pajformar, ca 8 cm i diameter. Nagga bottnarna och grädda pajskalen mitt i ugnen ca 8 minuter.

3
Vispa samman äggen med mjölk, Philadelphiaost, salt och peppar.

4
Riv ostsorterna och fördela osten i de förgräddade pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 20?25 minuter eller tills pajerna har fin färg och har stelnat.

5
Låt pajerna svalna något och toppa dem sedan med något gott.

Scroll to Top