RECEPT FRÅN HJ

Små ost- och skinkpajer med svamp

Frasiga minipajer fyllda med smakrik ost, skinka och svamp – perfekt till utflykten!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
14 stycken

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 125 g champinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g riven ost
  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk hackad persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Fyllning: Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör tills vätskan kokat bort. Krydda med salt och peppar.

3

Kavla ut degen och ta ut rundlar, lite större än formarna. Tryck ut degen i formarna.

4

Fördela svampfräset i formarna. Strö över hackad skinka och riven ost.

5

Vispa ihop ägg, ­grädde, mjölk, persilja, salt och peppar.

6

Häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.


Recept