Små ost- och skinkpajer med svamp
Frasiga minipajer fyllda med smakrik ost, skinka och svamp – perfekt till utflykten!
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 125 g champinjoner
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 100 g rökt skinka
- 100 g riven ost
- 2 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 dl mjölk
- 2 msk hackad persilja
Fyllning
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Fyllning: Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör tills vätskan kokat bort. Krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen och ta ut rundlar, lite större än formarna. Tryck ut degen i formarna.
Fördela svampfräset i formarna. Strö över hackad skinka och riven ost.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, persilja, salt och peppar.
Häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.