Små brownies med rosenfrosting

Du behöver 75 g smör 75 g mörk choklad 2 st ägg 1.5 dl ljust muscovadosocker 1.5 dl vetemjöl 1.5 msk kakao 0.5 tsk vaniljpulver...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • småbrödsformar

Frosting

15 g rumsvarmt smör
25 g philadelphiaost
1 st .25 tsk vaniljsocker
1 st .25 dl florsocker
1 krm rosenvatten
några droppar röd karamellfärg

Garnera med

rosenfrosting
strössel
kanderade rosenblad

Gör så här

1

Smält smöret och ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.

2

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och vispa ner.

3

Vispa sist ner chokladsmöret.

4

Ställ formarna på en plåt. Används pappersformar bör de vara dubbla.

5

Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter i 175 grader. Låt kallna.

6

Spritsa frosting på kakorna vid servering och toppa med pynt.

7

Frosting: Rör ihop smör, ost och vaniljsocker. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa till en slät kräm med elvisp. Rör i rosenvatten och färga med lite karamellfärg.

8

Lägg frostingen i en spritspåse. Förvara i kylen.

Scroll to Top