Du behöver
- 75 g smör
- 75 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 1.5 dl ljust muscovadosocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 msk kakao
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- småbrödsformar
Frosting
15 g rumsvarmt smör
25 g philadelphiaost
1 st .25 tsk vaniljsocker
1 st .25 dl florsocker
1 krm rosenvatten
några droppar röd karamellfärg
Garnera med
rosenfrosting
strössel
kanderade rosenblad
Gör så här
Smält smöret och ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och vispa ner.
Vispa sist ner chokladsmöret.
Ställ formarna på en plåt. Används pappersformar bör de vara dubbla.
Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter i 175 grader. Låt kallna.
Spritsa frosting på kakorna vid servering och toppa med pynt.
Frosting: Rör ihop smör, ost och vaniljsocker. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa till en slät kräm med elvisp. Rör i rosenvatten och färga med lite karamellfärg.
Lägg frostingen i en spritspåse. Förvara i kylen.