Skurna småkakor

Du behöver 100 g smör 4 dl mandelmjöl 4 msk hasselnötsmjöl 4 msk kokosmjöl 1 dl sötströ 2 krm vaniljpulver Garnering: 50 g choklad Ugn:...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 msk hasselnötsmjöl
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 dl sötströ
  • 2 krm vaniljpulver

Garnering:

50 g choklad

Ugn: 150°

Gör så här

1

Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, hasselnötsmjöl, kokosmjöl, sötströ och vaniljpulver till en deg.

2

Dela degen i två bitar och forma två längder 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och grädda i ca 12 minuter.

3

Skär varje längd i 10 bitar medan de är varma. Låt kakorna svalna. Garnera med smält choklad.


Kommentar:
Härligt nötiga småkakor. Sötströ finns i olika varianter och innehåller ofta två olika kombinationer av sötningsmedel som inte bidrar till höjning av blodsockret.

Scroll to Top