Skurna chokladbröd

Du behöver 200 g smör 2.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 4 msk kakao 1 st ägg 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Garnering: 1...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

1 st ägg uppvispat
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen.

2
Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Platta till längderna något. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

3
Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Skär kakorna till sneda 2 1/2 cm breda kakor medan de ligger på plåten. Lägg över på galler för att kallna.


Kommentar:
Använder du matberedare kan allt tillsättas från början. Men smöret ska vara kallt i bitar.

Scroll to Top