Du behöver
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
1 st ägg uppvispat
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen.
2
Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Platta till längderna något. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
3
Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Skär kakorna till sneda 2 1/2 cm breda kakor medan de ligger på plåten. Lägg över på galler för att kallna.
Använder du matberedare kan allt tillsättas från början. Men smöret ska vara kallt i bitar.