RECEPT FRÅN HJ

Skinklåda

En rejält mättande låda.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 2.5 st kokta kalla potatisar
  • 100 g skinka rökt strimlad
  • 2 st tomater
  • 2 st ägg
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Garnering:

  • hackad persilja
  • Ugn: 175°

    Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
2
Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form. Avsluta med tomater.
3
Vispa samman ägg, salt, peppar och mjölk. Häll det över tomaterna. Strö över riven ost.
4
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Strö över lite hackad persilja.

Recept