RECEPT FRÅN HJ

Skink- och ostpaj

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pajdeg

  • 1.5 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning

  • ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka
  • 3 dl riven ost
  • gul lök
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.

2

Tryck ut degen i en pajform (24 cm) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen cirka 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.

3

Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.

4

Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen cirka 35 minuter. Servera pajen med en grön sallad.


Recept