Skink- och ostpaj

Du behöver Pajdeg 1.5 dl fullkornsmjöl 1 dl bovetemjöl 0,5 dl mandelmjöl 0.5 tsk salt 125 g smör 2 msk vatten Fyllning 4 st ägg...

Du behöver

Pajdeg

1.5 dl fullkornsmjöl
1 dl bovetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
0.5 tsk salt
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning

4 st ägg
4 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
100 g skinka
3 dl riven ost
1 st gul lök
1 dl urkärnade svarta oliver
4 msk grön pesto
60 g zucchini

Ugn: 225°

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.

2

Tryck ut degen i en pajform (24 cm) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen cirka 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.

3

Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.

4

Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen cirka 35 minuter. Servera pajen med en grön sallad.

Scroll to Top