RECEPT FRÅN HJ

Skaldjurstacos med guacamole och chipotlemajo

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 200 g kräftstjärtar
  • Marinad

  • 2 st röda chilifrukter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • saft av 3 limer
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • Chipotlemajo

  • 2 dl majonnäs
  • chipotlesås
  • Guacamole

  • 2 st mogna avokador
  • saft av 1 lime
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • Tillbehör

  • minitortillabröd
  • riven lagrad ost
  • limeklyftor
  • tomatklyftor
  • Garnera med

  • koriander

Gör så här

1

Låt räkor och kräftstjärtar rinna av ordentligt. Finhacka chili och vitlök. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd ner räkor och kräftstjärtar. Täck över och marinera i minst 15 minuter.

2

Blanda majonnäs och chipotlesås efter smak. Rör om och låt stå.

3

Blanda mosad avokado och pressad lime till guacamolen. Tillsätt finhackad och urkärnad chili och hackad vitlök och koriander. Blanda och smaka av med salt.

4

Servera skaldjursröran tillsammans med tortillabröd, riven ost, lime- och tomatklyftor, guacamole och chipotlemajo. Garnera med koriander.


Recept