4 portioner
Du behöver
- 500 g oskalade räkor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 2 tomater
- 2 dl vatten
- 1 msk fiskfond
- 400 g passerade tomater
- 2 dl vispgrädde
- salt och svartpeppar
- 150 g salladsärtor
- 300 g torsk
- 300 g lax
- 200 g kokta musslor
- dillkvistar
Apelsinmajonnäs
2 dl majonnäs
2 tsk apelsinsaft
rivet skal av en halv apelsin
Gör så här
Skala räkorna och förvara dem svalt. Finhacka all lök. Fräs löken blank i olja i en kastrull. Tärna tomaterna och vänd ner i lökfräset.
Koka ihop vatten och fond och häll över löken tillsammans med passerade tomater. Låt koka ett par minuter.
Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
Koka salladsärtorna i lättsaltat vatten 1 minut. Lyft upp med hålslev.
Putsa och dela fisken i kuber. Lägg ner dem i det kokande vattnet ett par minuter. Lyft upp med hålslev.
Lägg fisk, salladsärtor, räkor och musslor i 4 djupa tallrikar. Häll över såsen. Toppa med dill.
Apelsinmajonnäs: Blanda samtliga ingredienser och servera majonnäsen till grytan.