RECEPT FRÅN HJ

Skaldjurscurry

Fantastisk smakrik soppa med röd currypasta.

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar skalade och skivade
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 msk currypasta röd
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl Creamy coconut milk Santa Maria
  • 2.5 dl vatten
  • 1 kg blåmusslor färska kontrollerade
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 msk koriander grovhackad
  • salt och peppar
  • 400 g räkor
  • 4 st havskräftor kokta
  • Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök och curry i oljan ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt det koka upp, lägg ner sköljda kontrollerade musslor och rör om. Låt koka under lock, ca 3–4 minuter. Plocka upp musslorna och kasta de som inte öppnat sig. Lägg musslorna i djupa skålar.
2
Lägg ner salladslök och koriander och smaka av soppan med salt och peppar. Skala räkorna och lägg ner dem i soppan så att de blir varma. Fördela soppan i skålar. Dekorera med havskräftor. Servera med baguette eller rostat vitt bröd.

Recept