Sjömanspotatis

Sjömansbiff är ju så otroligt gott, men genom att ta bort köttet blir den här rätten ett gott tillbehör istället. Servera till isterband, pannbiff eller annan husmanskost.

Du behöver

  • 1 kg potatis mjölig mjölig
  • 2 st gula lökar
  • smör
  • flingsalt
  • 3 st lagerblad
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 st öl 33 cl
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen och löken tunt. Bryn löken i en stekpanna med smör.

2
Varva potatis och lök i en gryta, och salta lite mellan lagren. Lägg i lagerbladen.

3
Rör ut fonden i vattnet och häll fond och öl i grytan. Låt grytan puttra under lock tills potatisen är mjuk, cirka 45 minuter. Strö över persilja.

Scroll to Top