Sjömanskorv i gryta

Du behöver 250 g falukorv 1 st morot 5 st potatis 1 st purjolök dm 2 dl hönsbuljong av tärning 2 tsk dijonsenap grov 1...

Du behöver

  • 250 g falukorv
  • 1 st morot
  • 5 st potatis
  • 1 st purjolök dm
  • 2 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 tsk dijonsenap grov
  • 1 st lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär morot och potatis i 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och skiva purjolöken.

2
Koka upp buljongen i en gryta. Tillsätt senap, lagerblad och pepparkorn. Varva potatis, morot, purjolök och korv i grytan, och låt grytan sjuda under lock i ca 15 minuter. Strö över hackad persilja vid servering.

Scroll to Top