RECEPT FRÅN HJ

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • gula lökar
  • 4 dl vatten
  • 33 cl öl
  • köttbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis
  • Dillinlagd gurka

  • gurka
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

1

Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra, häll upp i en skål. Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.

2

Lägg färsen i en ugnsform och fördela potatisen ovanpå. Häll över lökbuljongen. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30–40 minunter.


Recept