Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

Du behöver 500 g nötfärs 2 msk smör 0.5 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar gula lökar 4 dl vatten 33 cl öl köttbuljongtärning 2 msk...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • gula lökar
  • 4 dl vatten
  • 33 cl öl
  • köttbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 800 g potatis

Dillinlagd gurka

gurka
0.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
0.5 dl hackad dill

Gör så här

1

Stek färsen brun och smulig i smör, salta och peppra, häll upp i en skål. Bryn löken i smör under omrörning. Tillsätt vatten, öl, buljong eller fond, och timjan.

2

Lägg färsen i en ugnsform och fördela potatisen ovanpå. Häll över lökbuljongen. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30–40 minunter.

Scroll to Top