10 bitar
Du behöver
Botten
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
Cheesecake
2 st ägg
500 g kesella kvarg naturell
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
0.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Garnering
2 dl färska bär
0.5 dl florsocker
Gör så här
Fodra botten på en rund form med löstagbara kanter, ca 22–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smöra och mjöla väggarna på formen. Ställ den åt sidan.
Blanda ihop vetemjöl, strösocker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut degen i botten på formen och jämna till ytan med baksidan av en matsked.
Ställ i kylen i ca 15–20 min. Sätt under tiden ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
Vispa alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30–35 min tills kakan har stelnat i mitten.
Låt kakan kallna, helst i kylskåp. Garnera med bär och sikta florsocker över innan servering.