RECEPT FRÅN HJ

Simonas ­drömcheesecake

En riktig drömkaka som gillas av både stora och små. Servera kakan riktigt kall för bästa smakupplevelse.

Av . Foto: Thomas Hjertén

Okänd
10 bitar

Du behöver

    Botten

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula
  • Cheesecake

  • 2 st ägg
  • 500 g kesella kvarg naturell
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering

  • 2 dl färska bär
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

1

Fodra botten på en rund form med löstagbara kanter, ca 22–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smöra och mjöla väggarna på formen. Ställ den åt sidan.

2

Blanda ­ihop vetemjöl, strösocker och smör till en ­grynig ­massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut degen i botten på formen och jämna till ytan med baksidan av en matsked.

3

Ställ i kylen i ca ­15–20 min. Sätt under tiden ugnen på 175 ­grader, över- och undervärme.

4

Vispa alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i ­mitten av ugnen i ­30–35 min tills kakan har stelnat i ­mitten.

5

Låt kakan kallna, helst i kylskåp. Garnera med bär och sikta florsocker över innan servering.


Recept