Du behöver
- 500 g kycklingfärs
- citrongräs
- 30 g färsk ingefära
- röd chili
- vitlöksklyfta
- salladslökar
- ägg
- 2 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 dl sesamfrön
- neutral olja
- sallat
Dippsås
lime
1 dl japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk mangochutney
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna.
Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.
Servera biffarna i salladsblad med dippsås.