Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

Du behöver 500 g kycklingfärs citrongräs 30 g färsk ingefära röd chili vitlöksklyfta salladslökar ägg 2 msk ströbröd 1 tsk salt 1 dl sesamfrön neutral...

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • citrongräs
  • 30 g färsk ingefära
  • röd chili
  • vitlöksklyfta
  • salladslökar
  • ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • neutral olja
  • sallat

Dippsås

lime
1 dl japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk mangochutney

Gör så här

1

Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.

2

Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna.

3

Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.

4

Servera biffarna i salladsblad med dippsås.

Scroll to Top