Du behöver
- 4 bitar skinnfri lax á 175 gram
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl sesamfrön
- 1 msk rapsolja
Rostade grönsaker
2 msk rapsolja
250 g haricots verts
250 g salladsärtor
1 st rödlök
2 st strimlade morötter
3 msk sweet chilisås
1 msk japansk soja
saft av en halv lime
2 msk hackad koriander
Servering
kokt basmatiris
limeklyftor
koriander
Gör så här
Torka tinad lax med hushållspapper. Salta och peppra runt om. Vänd laxen i sesamfrön.
Stek fisken i 1 msk olja 4–5 minuter per sida.
Rostade grönsaker: Koka haricots verts och salladsärtor i 1 minut. Häll av vattnet och spola dem kalla. Klyfta löken tunt.
Fräs lök och morötter blanka i olja i 3 minuter. Vänd ner salladsärtor och haricots verts. Rör ner sweet chilisås, soja och limesaft. Stek vidare i 2–3 minuter. Vänd ner koriandern.
Servering: Servera med ris. Toppa med limeklyftor och koriander.