RECEPT FRÅN HJ

Sesamlax med rostade grönsaker

Asieninspirerad lax med sesamfrön och sweet chili-rostade grönsaker. En enkel och nyttig middag med massor av smak!

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar skinnfri lax á 175 gram
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk rapsolja
  • Rostade grönsaker

  • 250 g haricots verts
  • 250 g salladsärtor
  • 1 st rödlök
  • 2 st strimlade morötter
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • saft av en halv lime
  • 2 msk hackad koriander
  • Servering

  • kokt basmatiris
  • limeklyftor
  • koriander

Gör så här

1

Torka tinad lax med hushållspapper. Salta och peppra runt om. Vänd laxen i sesamfrön.

2

Stek fisken i 1 msk olja 4–5 minuter per sida.

3

Rostade grönsaker: Koka haricots verts och salladsärtor i 1 minut. Häll av vattnet och spola dem kalla. Klyfta löken tunt.

4

Fräs lök och morötter blanka i olja i 3 minuter. Vänd ner salladsärtor och haricots verts. Rör ner sweet chilisås, soja och limesaft. Stek vidare i 2–3 minuter. Vänd ner koriandern.

5

Servering: Servera med ris. Toppa med limeklyftor och koriander.


Recept