Sesamlax med grekisk pytt i panna

En pytt med mycket smak, den är fantastisk god tillsammans med lax.

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 8 st träspett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk sesamfrön

Pytt i panna:

4.5 st potatis
1 st squash liten
1 st paprika gul
2 st tomater
1 dl oliver
100 g fetaost tärnad
1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar

Grill: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela den skinn- och benfria laxen i 8 bitar. Trä upp dem på vattenlagda träspett.

2
Blanda samman sesamfrön med salt och peppar. Panera laxen med blandningen. Lägg bitarna på smord bakplåt.

3
Skala potatisen och skär den i “pyttbitar”. Skär squash, tomater och paprika i lika stora bitar. Plocka bort bladen från stjälkarna på basilikan. Hacka stjälkarna.

4
Stek potatisen i lite matfett tills den är mjuk och har fått lite färg.

5
Grilla spetten ganska högt upp i ugnen ca 5-8 minuter, beroende på hur tjocka fiskspetten är.

6
Rör ner squash, paprika, tomater, pressad vitlök, basilika, oliver och tärnad fetaost. Låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Rör ner basilikabladen. Bjud genast pytten tillsammans med laxspetten.

Scroll to Top