Du behöver
- 200 g hasselnötter
- 5 dl florsocker
- 1 dl äggvita ca 3 äggvitor, spara 1 gula
Kräm 1:
1 dl kaffe starkt
1 msk mjöl
1 st äggula
Kräm 2:
125 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 150º
20-30 dubbla nötkakor
Gör så här
1
Mal nötterna och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna hårt och blanda med nötter och socker.
2
Mjöla bakplåtspappersklädda plåtar lätt och klicka ut smeten till rundlar som är ungefär lika stora som enkronor.
3
Grädda i ca 15 minuter.
4
Kräm 1: Lägg ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme under konstant rörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
5
Kräm 2: Blanda ingredienserna i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt kräm 1 och rör ihop till en jämn kräm.
6
Bred krämen på den platta sidan av nötkakorna och lägg ihop dem två och två