Sega nötmakroner med len kaffekräm

Om man vill så kan krämen smaksättas efter tycke och smak. Varför inte testa kaffelikör, whisky eller konjak!

Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl äggvita ca 3 äggvitor, spara 1 gula

Kräm 1:

1 dl kaffe starkt
1 msk mjöl
1 st äggula

Kräm 2:

125 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 150º

20-30 dubbla nötkakor

Gör så här

1
Mal nötterna och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna hårt och blanda med nötter och socker.

2
Mjöla bakplåtspappersklädda plåtar lätt och klicka ut smeten till rundlar som är ungefär lika stora som enkronor.

3
Grädda i ca 15 minuter.

4
Kräm 1: Lägg ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme under konstant rörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.

5
Kräm 2: Blanda ingredienserna i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt kräm 1 och rör ihop till en jämn kräm.

6
Bred krämen på den platta sidan av nötkakorna och lägg ihop dem två och två

Scroll to Top