Scones med graham och vallmofrö

Du behöver 4 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 0.5 msk bakpulver 0,25 tsk salt 1 msk vallmofrö 75 g smör 1.5 dl mjölk Pensla med:...

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0.5 msk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 msk vallmofrö
  • 75 g smör
  • 1.5 dl mjölk

Pensla med:

1 st ägg
vallmofrö

Ugn: 225°

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°.

2

Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vallmofrö och kallt smör i bitar i en matberedare och kör till en smulig massa

3

Tillsätt mjölken och mixa ihop till en deg.

4

Tippa ut degen på lätt mjölat bakbord och tryck eller kavla ut den till en ca 2 cm tjock platta. Ta ut runda scones med ett glas eller kakmått.

5

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strössla med vallmofrön.

6

Grädda i ca 15 minuter tills de fått vacker färg. Ät sconesen ljumma med marmelad eller smör.


Kommentar:
Lite grövre scones som går snabbt att svänga ihop. Vallmofrön ger en härligt nötig smak till bullarna!

Scroll to Top