Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 0.5 msk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 1 msk vallmofrö
- 75 g smör
- 1.5 dl mjölk
Pensla med:
1 st ägg
vallmofrö
Ugn: 225°
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vallmofrö och kallt smör i bitar i en matberedare och kör till en smulig massa
Tillsätt mjölken och mixa ihop till en deg.
Tippa ut degen på lätt mjölat bakbord och tryck eller kavla ut den till en ca 2 cm tjock platta. Ta ut runda scones med ett glas eller kakmått.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strössla med vallmofrön.
Grädda i ca 15 minuter tills de fått vacker färg. Ät sconesen ljumma med marmelad eller smör.
Lite grövre scones som går snabbt att svänga ihop. Vallmofrön ger en härligt nötig smak till bullarna!