Schweizerschnitzel I

En klassisk rätt som kan lagas av både kalv och skinka.

Du behöver

  • 8 skiva kalvinnanlår eller färsk skinka
  • grevéost ca 200 g
  • 100 g skinka kokt eller rökt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 st ägg + 2 msk vatten
  • 1-1/2 dl ströbröd

Stekning:

1.5 msk smör eller margarin

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bulta ut köttskivorna så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, täck med skinkan och sedan ost igen.

2
Vispa upp ägg och vatten. Pensla ytterkanterna och täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.

3
Pensla schnitzlarna med äggblandningen och vänd dem i ströbrödet. Låt dem torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).

4
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6–8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns.

5
Servera schnitzeln på varm tallrik med stekt potatis, små ärter och en grönsallad med dressing av 1 msk citronsaft, 4 msk olja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Scroll to Top