Du behöver
- 8 skiva kalvinnanlår eller färsk skinka
- grevéost ca 200 g
- 100 g skinka kokt eller rökt
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 st ägg + 2 msk vatten
- 1-1/2 dl ströbröd
Stekning:
1.5 msk smör eller margarin
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bulta ut köttskivorna så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, täck med skinkan och sedan ost igen.
2
Vispa upp ägg och vatten. Pensla ytterkanterna och täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.
3
Pensla schnitzlarna med äggblandningen och vänd dem i ströbrödet. Låt dem torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).
4
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6–8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns.
5
Servera schnitzeln på varm tallrik med stekt potatis, små ärter och en grönsallad med dressing av 1 msk citronsaft, 4 msk olja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.