Schweizerbiff med Rösti

Bjud gärna en god sallad till.

Du behöver

  • 500 g skinkfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 4 skiva skinka rökt
  • 4 skiva emmentalerost
  • ströbröd

Sås:

2 dl crème fraîche
0.75 dl vitt vin
1 msk kalvfond
0.5 tsk fransk senap
1 tsk soja
hackad gräslök dragon

Rösti:

8 st potatis strimlade
1 st lök finhackad
salt

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med salt, peppar och tomatpuré. Dela färsen i åtta lika stora bitar. Platta ut dem till fyrkantiga kakor.

2
Lägg en skinkskiva och en rejäl ostskiva på fyra av bitarna. Täck med de fyra andra färsrutorna. Tryck samman kanterna ordentligt så att inte osten rinner ut när färsen steks.

3
Vänd schweizerbiffarna i ströbröd så att båda sidor paneras. Stek dem i lite matfett på medelvärme på båda sidorna tills köttet har fått en frasig yta och är genomstekt.

4
Lägg crème fraiche i en liten kastrull och vispa ut den med torrt vitt vin, kalvfond, senap och soja. Låt såsen puttra några minuter under omrörning. Tillsätt hackad gräslök och dragon. Smaka av. Servera biffarna med sås, sallad och rösti som är en schweizisk potatiskaka.

5
Rösti: Blanda samman potatisen med lök och 3/4 tsk salt. Bryn lite matfett i en stor stekpanna och rör ner potatisblandningen i den. Låt potatisen steka ca 8 minuter medan du rör då och då i den. Vänd potatiskakan på en tallrik och stek andra sidan gyllene och frasig under lock, ca 5 minuter.


Kommentar:
Kom ihåg att köttfärs är en ömtålig råvara som bör tillagas så snabbt som möjligt.

Scroll to Top