Du behöver
- 2 st schnitzlar av griskött t ex skinka eller bog
- salt och peppar
- 1 msk matfett
- 1 st ägg
- ströbröd
Garnera med:
2 st citronskivor
2 st sardellfiléer
2 tsk kapris
Servera med:
kokta gröna ärter
klyftpotatis
Gör så här
Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark. Platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull. Salta och peppra.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en stor tallrik. Vänd schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd. Lägg dem på smörpapper för att torka ett par minuter.
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna, ca 3 minuter per sida. Garnera med citronskiva, delad rullad sardellfilé fylld med kapris. Servera med kokta gröna ärter och klyftpotatis.
Klyftpotatis: Skölj och skrubba eller skala 4 stora potatisar. Skär dem i klyftor och lägg i en smord ugnsform. Pensla klyftorna med matfett och salta. Tillaga mitt i ugnen på ca 225º, 15–20 minuter.