Schnitzel med ärter och klyftpotatis

Du behöver 2 st schnitzlar av griskött t ex skinka eller bog salt och peppar 1 msk matfett 1 st ägg ströbröd Garnera med: 2...

Du behöver

  • 2 st schnitzlar av griskött t ex skinka eller bog
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 st ägg
  • ströbröd

Garnera med:

2 st citronskivor
2 st sardellfiléer
2 tsk kapris

Servera med:

kokta gröna ärter
klyftpotatis

Gör så här

1

Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark. Platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull. Salta och peppra.

2

Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en stor tallrik. Vänd schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd. Lägg dem på smörpapper för att torka ett par minuter.

3

Hetta upp en stekpanna med matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna, ca 3 minuter per sida. Garnera med citronskiva, delad rullad sardellfilé fylld med kapris. Servera med kokta gröna ärter och klyftpotatis.

4

Klyftpotatis: Skölj och skrubba eller skala 4 stora potatisar. Skär dem i klyftor och lägg i en smord ugnsform. Pensla klyftorna med matfett och salta. Tillaga mitt i ugnen på ca 225º, 15–20 minuter.

Scroll to Top