RECEPT FRÅN HJ

Säterknutar

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl ljus sirap
  • vetemjöl ca 7 dl
  • Fyllning:

  • 100 g mandelmassa
  • 0.5 dl marsankräm gör krämen enligt anvisningarna på förpackningen
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Garnera med:

  • smält smör eller margarin
  • socker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt sirap och det mesta av mjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda med marsankräm och vaniljsocker.
4
Ta upp degen och kavla ut den till en platta som är 30x50 cm. Bred fyllning på ena halvan och vik sedan över den andra halvan. Skär längden i 20 remsor och snurra ihop remsorna till en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda i 10 minuter.
5
Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

Recept