RECEPT FRÅN HJ

Sashimi med mangosallad

Sashimi är rå fisk som serveras med soja, wasabi eller syltad ingefära. När laxen har frusits ner till -18 grader i minst 3 dagar kan den ätas rå.

Av . Foto: Svein Brimi

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 0.5 st lime
  • 5 msk soja
  • 0.5 tsk wasabi
  • 1 msk sesamfrön
  • Mangosallad

    Mangosallad

  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st lime
  • 0.5 kruka koriander

Gör så här

1

Skär laxen i fina skivor. Blanda limesaft, soja och wasabi i en skål. Strö över sesamfrön.

2

Mangosallad: Skala och skär mangon i bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Dela granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna.

3

Blanda granatäppelkärnorna med mangon och avokadon. Droppa över limesaft. Strö över finhackad koriander.

4

Lägg upp mangosalladen på ett fat tillsammans med laxen och skålen med soja.


Kommentar:
Ska du bjuda på sashimi (rå lax) en varm sommardag bör du ställa fatet på en bädd av is så att rätten håller sig kall.

Recept