Du behöver
Pajdeg:
4.5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 tsk bakpulver
175 g smör
1 st ägg
Fyllning:
3 st gelatinblad
1.5 dl pressad citronsaft
2 dl strösocker
150 g smör
5 st ägg
Garnera med:
vispgrädde
blåbär
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjöl, florsocker, bakpulver och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, 1 timme. Kavla ut degen och klä formar, ca 9 cm i diameter, med degen. Nagga och grädda, ca 10 minuter. Låt kallna.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda citronsaft, socker, smöret i bitar och ägg i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta.
Fördela krämen i pajskalen och ställ dem i kylen för att stelna, ca 4 timmar. Garnera med grädde och bär.