RECEPT FRÅN HJ

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 st röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1.5 st lime
  • salt
  • 1 st isbergssallad
  • limesås
  • 1 st lime
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • Mangosallad

  • 1 st mango
  • 180 g färska böngroddar
  • 0.5 st lime
  • salt

Gör så här

1

Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt.

2

Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.


Recept