RECEPT FRÅN HJ

Sallad Niçoise med makrill och jordgubbar

En nordisk sommarvariant av Sallad Niçoise med fänkål, dill och rökt makrill. Till den rökta makrillens kraftiga smak passar det bra med friska jordgubbar i salladen.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 6 st färskpotatisar
  • 250 g haricots verts
  • 1 st fänkålsstånd
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 4 msk dill hackad
  • 1,25 tsk fänkålsfrön nystötta
  • 4 msk olivolja
  • 1 st citron pressad saft
  • flingsalt
  • peppar nymald
  • 3 st pepparmakrillar
  • 2 st ägg hårdkokta
  • 3 dl jordgubbar
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i bitar.

2

Koka bönorna i lättsaltat vatten. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och skiva den tunt. Dela tomaterna och skiva löken.

3

Blanda potatis, bönor, fänkål, tomater, lök, dill, fänkålsfrö, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

4

Dela makrillen i bitar, klyfta äggen och dela jordgubbarna.

5

Lägg upp potatissalladen på ett fat. Toppa med makrill, ägg, jordgubbar, oliver och kapris.