Sallad Niçoise

Du behöver 2 st ägg 6 st potatis kokta 50 g haricots verts 70 g grönsallad blandad 10 st cocktailtomater romanticatomater 1 st tonfisk burk...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 6 st potatis kokta
  • 50 g haricots verts
  • 70 g grönsallad blandad
  • 10 st cocktailtomater romanticatomater
  • 1 st tonfisk burk i vatten
  • 8 st sardellfiléer
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 dl oliver svarta med kärnor
  • 10 st cocktailkapris
  • 1 msk persilja strimlad

Dressing:

2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk balsamicovinäger
salt svartpeppar

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Koka äggen, skala och dela dem i halvor. Skär potatisen i skivor.

2
Koka haricots verts i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av.

3
Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg på ägg, potatis, haricots verts och tomathalvor.

4
Fördela tonfisk, sardeller, skivad rödlök, svarta oliver och kapris över salladen. Dekorera med persilja.

5
Skaka samman olivolja, vatten, vinäger, salt och svartpeppar till en dressing och droppa över vid serveringen. Servera salladen med bröd till.

Scroll to Top