Du behöver
- 2 st ägg
- 6 st potatis kokta
- 50 g haricots verts
- 70 g grönsallad blandad
- 10 st cocktailtomater romanticatomater
- 1 st tonfisk burk i vatten
- 8 st sardellfiléer
- 0.5 st rödlök
- 0.5 dl oliver svarta med kärnor
- 10 st cocktailkapris
- 1 msk persilja strimlad
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk balsamicovinäger
salt svartpeppar
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Koka äggen, skala och dela dem i halvor. Skär potatisen i skivor.
2
Koka haricots verts i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av.
3
Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg på ägg, potatis, haricots verts och tomathalvor.
4
Fördela tonfisk, sardeller, skivad rödlök, svarta oliver och kapris över salladen. Dekorera med persilja.
5
Skaka samman olivolja, vatten, vinäger, salt och svartpeppar till en dressing och droppa över vid serveringen. Servera salladen med bröd till.