RECEPT FRÅN HJ

Sallad Niçoise

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 70 g Medelhavssallat i påse, ICA
  • 2 st ägg kokta och klyftade
  • 12 st romanticatomat delade
  • 6 st färskpotatisar kokta och skivade
  • 50 g haricots verts kokta
  • 1 st tonfisk burk i vatten
  • 6 st sardellfiléer
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 0.5 dl oliver svarta med kärnor
  • persilja
  • olivolja och balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Lägg upp sallaten på ett serveringsfat. Lägg äggklyftor, tomathalvor skivad potatis och haricots verts ovanpå sallaten.
2
Fortsätt med att fördela tonfisk, sardeller, rödlök och oliver över sallaten. Dekorera med persilja.
3
Servera med olivolja, vinäger, salt, svartpeppar och baguette.

Recept