RECEPT FRÅN HJ

Sallad Niçoise

Ett lyckat möte mellan Provence och Norden. Sallad Niçoise med rökt fisk och dill är verkligen en härlig sommarsallad. Faktiskt tycker jag att den här klassiska salladen blir mer spännande med rökt fisk än med tonfisk.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 6 st färskpotatisar
  • 250 g haricots verts lättkokta
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 st citron pressad saft
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 st hårdkokta ägg 2-4 stycken
  • Servera med:

  • rökt fisk t ex sik, lax, böckling eller makrill

Gör så här

1
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Koka haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna.
2
Skär potatisen i bitar. Dela bönorna och tomaterna och skiva löken.
3
Blanda potatis, bönor, tomater, lök, dill, olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
4
Lägg upp salladen och strö på oliver och kapris. Toppa med klyftade eller halverade ägg. Servera tillsammans med rökt fisk.

Recept