Du behöver
- 6 st färskpotatisar
- 250 g haricots verts lättkokta
- 250 g cocktailtomater
- 1 st rödlök
- 3 msk hackad dill
- 4 msk olivolja
- 1 st citron pressad saft
- flingsalt
- nymald peppar
- 1 dl svarta oliver
- 2 msk kapris
- 2 st hårdkokta ägg 2-4 stycken
Servera med:
rökt fisk t ex sik, lax, böckling eller makrill
Gör så här
1
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Koka haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna.
2
Skär potatisen i bitar. Dela bönorna och tomaterna och skiva löken.
3
Blanda potatis, bönor, tomater, lök, dill, olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
4
Lägg upp salladen och strö på oliver och kapris. Toppa med klyftade eller halverade ägg. Servera tillsammans med rökt fisk.