RECEPT FRÅN HJ

Sallad med varmrökt lax

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 200 g lax varmrökt
  • 200 g potatis kokt, kall
  • 150 g grön sparris
  • 8 st rädisor
  • 50 g sallad
  • 10 cm gurka
  • 2 st hårdkokta ägg
  • Dressing:

  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

1
Skär lax och potatis i mindre bitar. Bryt bort nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i bitar. Koka sparrisen i 5 minuter.
2
Skölj och skiva rädisorna. Skölj salladen och skölj och skiva gurkan. Lägg upp allt på ett fat. Skala och dela äggen och lägg på salladen.
3
Dressing: Blanda gräddfil och dill. Smaka av med salt, peppar och ci-tron. Servera till salladen.

Recept